fbpx
Selecteer een pagina

Basiscursus Divi

Divi is één van de meest gebruikte thema’s binnen WordPress. Het is zeer gebruiksvriendelijk, maar heeft wel wat ‘inleertijd’ nodig.

In deze basiscursus Divi leer ik je de basisinstellingen van Divi goed te zetten, de paginastructuur te begrijpen én hoe je aanpassingen kunt maken in de bestaande templates die geleverd worden bij Divi. Tot slot laat ik je kort zien hoe je zelf een pagina ‘vanaf scratch’ kunt bouwen. Wanneer je dit allemaal hebt doorlopen, ben je in staat een simpele, mooie en vooral functionele website te bouwen.

 

Aan de slag!

WordPress en Divi

Voor deze training maak ik gebruik van WordPress in combinatie met het Divi thema

Voordat je begint met het maken van een WordPress website, moet je een keuze maken uit één van de vele WordPress thema’s. Er zijn een heleboel goede thema’s, maar ook zeker een paar die ik niet zou gebruiken. Een thema waar ik heel erg tevreden over ben is het Divi thema. Door de Divi Builder heb je de mogelijkheid om prachtige pagina’s te bouwen zonder daarbij zelf code te hoeven schrijven. 

Wil je de video fullscreen bekijken? 
Klik dan op  na het starten van de video. 

Les 1: Divi basisinstellingen
Wanneer je WordPress is geïnstalleerd en je het Divi thema hebt geupload kun je aan de slag met een aantal basisinstellingen. Deze basisinstellingen zijn handig zodat je door je hele website heen dezelfde kleuren, letters en logo’s kunt gebruiken.  Maar ook je social media kunt koppelen.

Les 2: de Divi builder en paginastructuur

Divi is een zogenaamde What You See Is What You Get builder (WYSIWYG). Dat betekent dat alle wijzigingen die je doorvoert direct zichtbaar zijn voor jou als webbouwer. Dat is makkelijk, want je zit meteen het effect van alles wat je doet.
Daarnaast worden alle Divi pagina’s opgebouwd via een vaste structuur van Secties, Rijen/Kolommen en Modules.

In deze tweede module laat ik je zien hoe dit werk.

Les 3: Secties, rijen en modules bewerken
De verschillende secties, rijen en kolommen op je pagina kun je hergebruiken. Je kunt ze verplaatsen of verwijderen.
Ik laat je zien hoe je deze bewerkingen makkelijk en snel kunt uitvoeren.

Les 4: Mobiele en tabletweergave instellen & aanpassen
Tegenwoordig worden veel websites op een mobiele telefoon of tablet bekeken. Het zou zonde zijn wanneer bezoekers van je website afhaken omdat ze de inhoud niet kunnen lezen. 
In deze module laat ik je zien hoe je in Divi je pagina’s geschikt maakt voor de mobiele of tablet weergave. 

Les 5: Zelf een pagina bouwen
In deze laatste les van deze basistraining laat ik je zien hoe je zelf een pagina kunt opbouwen. 
Dit zelf bouwen en het gebruik maken van een template kun je combineren om tot de mooiste pagina’s te komen. 

Bonus 1

In deze basistraining kan ik je helaas niet alles uitleggen over Divi. Dat zou veel te veel zijn en hiermee zou je nooit van start kunnen gaan.

Als Bonus wil ik je wel een aantal dingen meegeven die het bouwen nog makkelijker maken. 

Overzicht Divi Modules
In Divi zijn bijna 60 modules te vinden die je kunt gebruiken om je pagina’s precies dat de laten doen wat je wilt. In dit document laat ik je zien welke modules er op dit moment, februari 2021, beschikbaar zijn en wat ze precies doen. 

Bonus 2

Extra Filmpjes
Soms, nou eigenlijk regelmatig, bouw ik een website voor een klant die daar later ook zelf mee aan de slag wil gaan. In korte filmpjes stuur ik dan instructies hoe ze bepaalde dingen kunnen doen.
Deze filmpjes deel ik ook met jou, zodat jij ervan kunt leren.
Let op: dit zijn dus websites van mijn klanten, op je eigen website ziet het er misschien net ander uit.