fbpx
Selecteer een pagina

Samen TechNies

Ik begeleid jou stap-voor-stap in het maken van je eigen website.
Dit begint bij de keuze van je domeinnaam en je hostingpartij, de installatie van WordPress en het maken van pagina’s in je eigen huisstijl. 

Doe je mee?

Module 1: De voorbereidingen

In deze eerste module gaan we aan de slag met de voorbereidingen van je website. Jouw website zal nooit succesvol zijn wanneer je niet weet voor wie je het doet en wat je ermee wilt bereiken. We kijken in deze module dus naar jouw ideale klant, het doel wat je met je website wilt bereiken. Daarna gaan we kijken naar de kleuren en lettertypes die jij daarbij wilt toepassen en leg ik je uit wat de belangrijkste drie pagina’s van je website zijn. 

Module 2: De technnische basis

In deze eerste module gaan we je website in de basis klaarzetten. Dat wil zeggen dat je je domeinnaam gaat vastleggen bij een hostingpartij, dat we samen WordPress installeren en ik geef je een korte rondleiding. We ruimen wat dingen op, want in een opgeruimd ‘huis’ werkt het beter!

45 – 60 min.

Module 3: Je homepage

In deze module ga ik je helpen om het DIVI thema te installeren en helemaal klaar voor gebruik te maken. We gaan de eerste pagina’s aanmaken op basis van een door jou gekozen template en ik laat je zien hoe je deze helemaal naar wens kunt aanpassen. Wanneer je één pagina hebt gedaan kun je daarna zelf aan de slag om de volgende pagina’s te gaan maken.

30 min

Module 4: Divi en de Divi builder

In deze module geef ik je meer uitleg over het Divi thema en de Divi builder. Ik laat je nog een keer de basisinstellingen van Divi zien, laat je zien hoe de paginastructuur is opgebouwd met Divi en hoe je je website ook mobiel goed toonbaar maakt. De meeste websites worden namelijk tegenwoordig mobiel bekeken. 

30 min

Module 5: Belangrijke plugins

Ik ga je een aantal onmisbare plugins laten zien die jou helpen beter gevonden te worden, minder spam te genereren en veilig / snel te blijven.

25 min

Module 6: Mediabibliotheek, berichten en widgets

In het WordPress dashboard zie je je mediabibliotheek, berichten en widgets terug. In deze module leg ik je kort uit hoe je deze kunt gebruiken.

15 min

Bonus

Om goed voorbereid aan het werk te gaan krijg je van mij een aantal bonussen gratis bij deze training. Deze bonussen kun je terugvinden bij de verschillende modules!

– Template ideale klant
Wie is nu je ideale klant en wie wil je bereiken met je boodschap. Deze template helpt je bij het vaststellen van deze ideale klant en dit helpt je uiteindelijk om je teksten makkelijker te kunnen schrijven.

– Website planner
Wat moet er allemaal op je website komen. Denk hier vooraf over na, dat maakt het maken van je website zoveel makkelijker. 

– Top 10 plugins
Wat is mijn top 10 aan onmisbare plugins voor iedere website? Welke zijn het en wat doen ze. Ik laat het je zien in een Infographic. 

– Overzicht van alle beschikbare Divi modules

WordPress en Divi

Voor deze training maak ik gebruik van WordPress in combinatie met het Divi thema.

Voordat je begint met het maken van een WordPress website, moet je een keuze maken uit één van de vele WordPress thema’s. Er zijn een heleboel goede thema’s, maar ook zeker een paar die ik niet zou gebruiken. Een thema waar ik heel erg tevreden over ben is het Divi thema. Door de Divi Builder heb je de mogelijkheid om prachtige pagina’s te bouwen zonder daarbij zelf code te hoeven schrijven.